Piesa de teatru

Viața parohiei Octombrie 15, 2015

              În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva (14 oct 2015),  în biserica noastră a fost organizat un moment artistic duhovnicesc.

              Micii enoriași, sub coordonarea preotului paroh, au prezentat în fața credincioșilor adunați în comuniune de rugăciune la Sfînta Liturghie, o piesă de teatru închinată Sfintei Parascheva.

        Au fost interpretate aspecte semnificative din viața sfintei, începând cu momentul în care ea ințelege chemarea lui Hristos de a-I urma Lui prin asumarea crucii milosteniei și dragostei față de săraci. Iar  dragostea față de oameni a Sfintei Parascheva izvorăște din dragostea față de Mirele ceresc căruia se hotărăște să-și închine viața. 

             Finalul piesei surprinde sfârșitul smerit al unei vieți sfințite prin lepădarea de toate bucuriile lumii, în așteptarea și nădejdea bucuriei pa care o aduce întâlnirea cu Hristos.

             Nădăjduim și noi că am adus bucurie prin această piesă de teatru Sfintei Cuvioase Parascheva, copiilor care au interpretat și credincioșilor care au devenit astfel contemporani, martori și mărturisitori ai faptelor minunate din viața uneia dintre cele mai iubite sfinte a românilor.